Om læ
Ebana om læ
Der var også nok at gøre om læ på Ebana. Her var lakken ligeledes ”moden” til at blive udskiftet. Der var skot som konstant var fugtige i midten –og det er ikke hvad man lige ønsker sig i en træbåd. De gamle dørkeplader kunne heller ikke mere, så de skulle udskiftes. Vi fik helt uundværlig hjælp fra OleDagfinn, da han kom en tur til København i 14 dages tid. Der blev handlet teakfiner plader og messingskruer, og så var det ellers bare i gang. Resultatet blev så godt, og nu drømmer vi om at udskifte endnu et skot samt at få bygget en låge til et skab.

Ebana ryddet for al aptering inden der gives olie og bunden males med hjemmeblandet linoliemaling efter Simons opskrift.

Al inventar og de nye dørkeplader slibes, olieres og larkeres mindst 6 gange. Her står det til tørre i kælderen mellem lagene.

Vi valgte at male listerne over køjerne hvide for at give et lysere udtryk, når køjerne er slået ned -der har vi været glade for, da kahytter i træbåde jo ofte er lidt mørke. Lyset gør det langt lettere at klare sig med en flagermuslygte, når vi efter mørkets frembrud skal finde et eller andet.


Herligt ser det ud når den nye lak skinner om kap med solstrålerne der her rammer pantry.

Der kan sagtens varmes "Skipperlabskovs" til fødselsdags fest i cockpittet...

...eller steges bacon til en solid morgenmad.


...og endda tilberedes en lækker kulinarisk middag for to.

Her tager Jens (Catjas far) et lille hvil. Køjerne har metal fjeder under madrassen, så komforten er helt i top.

Her ses iøvrigt de hvide lister over køjen, som har givet mere lys.

Og så levende kan der se ud når man er på tur!